16.2.09

Κάποτε χάνουν οι αλαζόνες "ταγοί"...

Η γενική αίσθηση, που έχουν καλλιεργήσει επίμονα, είναι ότι «δεν μπορείς να τα βάλεις με το κράτος», ότι «το σύστημα είναι ακλόνητο», τέτοια...
Κι όμως πρόσφατα είχαμε μερικά αλλεπάλληλα γεγονότα που δείχνουν ότι δεν συμβαίνει πάντα έτσι... Δείχνουν ότι το φρούριο της αλαζονείας και της αυθαιρεσίας των "κρατούντων" κάποτε γκρεμίζεται από την έντονη, επίμονη, μεθοδική αντίδραση των πολιτών.
1. ΞΕΝΙΑ
Η εφημερίδα "Ηπειρωτικός Αγών" δημοσίευσε στις 14.2.09 {σελ.7} εκτενές άρθρο... για το ΞΕΝΙΑ {"Γκράν Σεράϊ"} και την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων, η οποία ζητάει από τον επιχειρηματία, στον οποίο ο Δήμος Γιαννιωτών το πούλησε, να γκρεμίσει τον αυθαίρετο πάνω όροφο και τα kitsch μορφικά στοιχεία, προκειμένου να πάρει νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Για λεπτομέρειες πατείστε εδώ ή πληκτρολογείστε: http://www.epirotikosagon.gr/service.asp?ArticleId=3280
2. ΤΣΙΜΕΝΤΟ στα Νησιά και τις Ακτές μας
Απορρίφθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, με ψήφους 9 πρός 7 {όπου οι 4 από τους 7 ήταν οι διορισμένοι από τον κ. Σουφλιά γραφειοκράτες ...} το ...μεγαλόπνοο υπουργικό σχέδιο να χτίζονται διάσπαρτα στις ακτές μας ξενοδοχεία με εξωφρενικούς όρους πυκνής δόμησης. Όμως ο υπουργός επιμένει και πάει να περάσει πλαγίως το σχέδιό του.
Γιαυτό το «Δίκτυο Αγαίου» συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών ενάντια στο νέο «χωροταξικό», που δίνει τη δυνατότητα να πέσει πολύ ...τσιμέντο για τουριστική "ανάπτυξη"...
Για πλήρη ενημέρωση πατείστε εδώ ή πληκτρολογείστε: http://www.diktioaigaiou.gr,
και, αν θέλετε, προσθέστε και σείς την υποστήριξή σας.
3. Αποσύρθηκε το σχέδιο για εργοστάσια λιθάνθρακα
«Όταν πριν από δύο, περίπου, χρόνια ξεκινούσε, στις περιοχές μας, η επέλαση της ΔΕΗ, εγχώριων και ξένων οικονομικών κολοσσών, για την εγκατάσταση μονάδων λιθάνθρακα, η ακύρωση, έστω και μιας, μονάδας φάνταζε σαν ένα τιτάνιο έργο. Από τότε, μέχρι σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι …..
Ένα αυθόρμητο κίνημα πολιτών αναπτύχθηκε, συσπειρώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών. Μια σειρά πρωτόγνωρων, δυναμικών κινητοποιήσεων έφερε στην επιφάνεια το μέγεθος της επερχόμενης λαίλαπας του “κάρβουνου”.»

Έτσι αρχίζει η πρόσφατη ανακοίνωση της κίνησης "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα". Ολόκληρη θα την βρείτε πατώντας εδώ
ή πληκτρολογώντας: http://lithanthrakas.wordpress.com
4. Τρίζουν τα θεμέλια του μεγαθήριου
"The Μall"

Με e-mail μάς ήρθε η είδηση ότι καταδικάστηκε ο κ. Τζανίκος στην 1η δίκη {ακολουθούν άλλες 6} για το "The Μall".
«Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - (Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής Μall) μετά από προσφυγή πολιτών για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων στην οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου The Μall.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογική καταστροφή. Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη μέσα στο 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του Μall, καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες. Μία μάλιστα από αυτές ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για την τεράστια ζημιά που υπέστη ο Δήμος.»

Κι ακόμα:
* Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, για παράνομη μείωση προστίμου σε λαθρέμπορο καυσίμων.
*Αλλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης, που θέρισε 40 τεράστια δέντρα σε πλατεία της Κυψέλης για να κάνει κάποιος ιδιώτης επιχείρηση "πάρκινγκ", τα βρήκε εντέλει σκούρα από την έντονη και συνεχή αντίδραση των περιοίκων.
Μεταξύ άλλων έβγαλαν του δημάρχου και το παρατσούκλι ...Ομέρ-Πριόνης.
Καλό!

2 σχόλια:

Κλαζoμένιoς είπε...

Τό 'γραψα στο άλλο σας μπλογκ... το μεταφέρω κι εδώ

Δηλαδή κυρίες και κύριοι,
για να μην ξεχνάμε και την ποδοσφαιρική ορολογία,
αυτήν την εβδομάδα βάλαμε 7 [εφτά] γκόλ και δεν φάγαμε κανένα;;;

Σούουουουουουουουπερ!

Ορμείστε στον αγώνα τον καλόν!!!
Την ερχόμενη να τους πάρουμε και τις φανέλλες!!!

Πολίτες για την «ΟΑΣΗ» είπε...

Κλαζομένιε,
ευχαριστούμε για το ...θριαμβικό σου σχόλιο.

Να σέ δούμε και στη Τζαμάλα και στις άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε.

Ως ενεργό συμμετέχοντα, όχι μόνον ως ...ζητωκραυγαστή.

Μόνο με πολλές συμμετοχές θα πετύχουμε τους σκοπούς μας.