24.11.10

Γέμισε ποδήλατα η ΟΑΣΗ!


Γέμισε ποδήλατα για κάνα μισάωρο την Κυριακή 21 Νοεμβρίου το μεσημέρι η ΟΑΣΗ.
Οι συμμετέχοντες στον ποδηλατικό γύρο της Παμβώτιδας- κοντά στα 30 χιλιόμετρα!- που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων (ΟΦΠΙ) τερμάτισαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο προαύλιο της ΟΑΣΗΣ, όπου η πρωτοβουλία μας διοργάνωσε το 21ο Κυριακάτικο Καφενείο με καφέ, κανά δυο εφημερίδες (να μάθουμε τι νέα μας φέρνει η τρόικα ντε!) και αρκετή συζήτηση.
Α! είχε στηθεί και μία παρτίδα τάβλι που έληξε…αδόξως αφού οι ποδηλάτες και οι ποδηλάτισσες «εισέβαλαν» ειρηνικά με μόνο θόρυβο τις φωνές τους.
Τους προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά και έγινε και μία μικρή ενημέρωση για το κτήριο, την κατάστασή του και την προσπάθεια να διασωθεί, να μην ιδιωτικοποιηθεί και να μείνει δημόσιο, για όλους τους πολίτες.
Το ραντεβού ανανεώθηκε -αν τό επιτρέψει κι ο καιρός- για την άλλη Κυριακή, ενώ όσοι δεν γυρίσαμε τη λίμνη με το ποδήλατό μας κάποια στιγμή θα το κάνουμε. Άμα φτιάξουμε κάποιοι και το κάποιο χαλασμένο-ξεχασμένο δίτροχο...

Και μερικές παρατηρήσεις για τον χώρο:
1. Το «ξύλινο τείχος» της δημοτικής αρχής παραμένει κραταιό (όχι για πολύ ακόμη!) για να κρύβει το χάλι του κτηρίου και τα διαχρονικά εγκλήματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας συν τα της δημαρχιακής απαξίωσης του χώρου.
Μην ξεχνιόμαστε- κάποιοι στα ΔΣ της ΔΕΤΑΙ και τα Δημοτικά Συμβούλια αποφάσισαν την εκχώρηση του χώρου στην ιδιωτική κερδοσκοπία και να το κατάντημα: Το κτήριο ξεκοιλιάστηκε, οι πολίτες τό στερούμαστε, άγνωστο και το ύψος της οικονομικής ζημίας για τη δημοτική περιουσία.
Κατά την αναπτυξιακή "Ήπειρος" απαιτούνται 2,4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση. Οπότε κάποιοι οφείλουν να μας απαντήσουν πώς αφέθηκε να γίνει τέτοια ζημιά στη δημοτική περιουσία.
2. Τα πεσμένα φύλλα από τα πλατάνια (τα πεύκα μας τά έκοψαν πέρυσι δήθεν επειδή έγερναν και κινδύνευαν οι περαστικοί…) με το καφετί χρώμα και τις κιτρινωπές αποχρώσεις μας υπενθύμισαν το φθινόπωρο.

3. Πίσω από το «ξύλινο τείχος» κρύβεται και ένα μικρό "εργοτάξιο" του Δήμου. Τέσσερα μηχανήματα καθαρισμού ήταν σταθμευμένα εκεί το μεσημέρι. Βρήκαν μέρος να τά "παρκάρουν"...
Εργοτάξιο «ανάπλασης», αποκατάστασης και στοιχειώδους βελτίωσης του δημόσιου χώρου (ένα παγκάκι, βρε αδελφέ, πόσο κοστίζει; Εκτός αν υποθέσουμε πως δεν είναι μεγάλη η προμήθεια...) υποσχέθηκε η δημοτική αρχή στα τέλη Ιουνίου... Κοιλοδοκούς, ξύλινα τείχη, σιδεριές και μηχανήματα μας κληροδότησε...

Θα επανέλθουμε !

17.11.10

Οι εκλογές ήρθαν και πέρασαν...
η ΟΑΣΗ παραμένει κουφάρι...
Συνάντηση: Αύριο Πέμπτη 8.30 μμ

Μετά την -από σκοπού βέβαια και για ευνόητους λόγους- "απραγία" μας στο διάστημα των εκλογών καιρός είναι να ξαναβρεθούμε για να συζητήσουμε και αποφασίσουμε:
1. Προγραμματισμός δραστηριοτήτων τώρα που απέρχεται η παλιά Δημοτική Αρχή με τον κ. Ν. Γκόντα και θα αναλάβει η νεοεκλεγείσα με τον κ. Φ. Φίλιο.
2. Λειτουργία 21ου Κυριακάτικου Καφενείου . Αυτήν την Κυριακή;;;
3. ΕΤ3: Προβολή των προσπαθειών για την αναβίωση της ΟΑΣΗΣ . Μάς ζητήθηκε να γίνει η βιντεοσκόπηση αυτήν την Κυριακή.

Λόγω κακοκαιρίας θα βρεθούμε στο καφενείο "ΟΛΑ ΚΑΛΑ", στη Στοά απέναντι από την ΟΑΣΗ, αύριο Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ.

3.11.10

Weigh up your Vote!

Ο τίτλος μπήκε επίτηδες στα αγγλικά διότι οι εντός του Δημαρχείου "Πολίτες για την αναβίωση της ΟΑΣΗΣ" μάς πληροφόρησαν ότι ο Δήμαρχος δεν έχει πολύ καλές σχέσεις με τα αγγλικά, οπότε μάλλον δεν θα τό μυριστεί... δεν θα τό καταλάβει.

Weigh up your Vote!
Ζυγίστε την ψήφο σας!


Χρήσιμα ίσως βοηθήματα επ' αυτού:

1. Το λοϊζικό: «Τίποτα δεν πάει χαμένο»...
2. Το παπαζόγλειο: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν»...
3. Το μαρξιστικό: «Αν οι εκλογές επρόκειτο ν' αλλάξουν τα πράγματα, θα είχαν τεθεί εκτός νόμου» {ή κάπως έτσι...}
4. Το καβάφειο: «Να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος» {μοιάζει για άσχετο, αλλά δεν είναι! Σκεφτείτε το!)
5. Το καζαντζάκειο: «Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λές: Εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω την Γή. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω».
6. Το λειβαδίτειο: «Μ' αίμα χτισμένο, κάθε πέτρα και καϋμός, κάθε του πόρτα κι αναστεναγμός».
7. Το καββαδιακό: «Εκτός από τη μάννα σου κανείς δεν σέ θυμάται» {ψηφίστε ΕΤΣΙ ώστε να σάς θυμούνται αυτοί που θα καταψηφίσετε!}
8. Το παλαμικό: «Παιδί, το περιβόλι σου να τό καλλιεργήσεις, όπως τό βρεις κι όπως τό δεις να μην τό παρατήσεις» {ή κάπως έτσι...}
9. Το σεφερικό: «Πήραμε τη ζωή μας λάθος» {τον Δήμαρχο θα είχε στο νού του όταν τό 'γραφε...}
10. Το ελύτειο: «Για να γυρίσ' ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή».
11. Το μπρεχτικό: «Άκου να δεις: Είτε φταίς είτε όχι, σαν δεν μπορείς άλλο να παλαίψεις, θα πεθάνεις».

12. Προσθέστε κι εσείς τα δικά σας "βοηθήματα"! Μην τά περιμένετε όλα από μάς!
Ό,τι γράψετε στα σχόλια θα τό μεταφέρουμε αμέσως εδώ!