28.1.11

Δελτίο Τύπου

Για όσους και όσες δεν μπόρεσαν να μετάσχουν στην Συνέλευση της Τετάρτης, παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που στείλαμε:

Έγινε την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο η συνέλευση των μελών της πρωτοβουλίας «Πολίτες για την αναβίωση της "ΟΑΣΗΣ"». Μετά από σύντομη αναδρομή στη διετία από το ξεκίνημα, αφού η συνέλευση είχε και επετειακό χαρακτήρα, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι άμεσες προτεραιότητες δράσης.

1. Παρέμβαση στο Δήμο για αφαίρεση του "ξύλινου τείχους" και για την ένταξη του χώρου στην ευθύνη των συνεργείων καθαριότητας, ώστε να είναι συνεχώς απαλλαγμένος από σκουπίδια, όπως δύο φορές είχε υποσχεθεί εγγράφως ο Δήμος στο παρελθόν αλλά δεν τό τήρησε, και να είναι άμεσα στοιχειωδώς χρησιμοποιήσιμος.

2. Υποβολή συγκροτημένης πρότασης διαχείρισης του χώρου και του κτιρίου της "ΟΑΣΗΣ", με στόχο να αποκατασταθεί το ταχύτερο, πιθανόν με διαδικασίες αυτεπιστασίας, στην οποία δύο Πολιτικοί Μηχανικοί, μέλη, δήλωσαν ότι μπορούν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.

3. Αναζήτηση αποζημίωσης από τους υπεύθυνους για το σημερινό χάλι, όποια ιδιότητα και αν έχουν, ώστε να εξοικονομηθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση.

4. Εμπλουτισμός της βραδιάς της "τζαμάλας" τις Απόκριες με άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως Έκθεση Ζωγραφικής για το πώς βλέπουμε την πόλη κ.ά. Τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην επόμενη συνέλευση την Τετάρτη 9/2, 8μμ, στο Εργατικό Κέντρο.

Τέλος οι παρόντες εκφράστηκαν πολύ θετικά για τη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο και στον πολιτιστικό τομέα, με διασύνδεση με τους πανεπιστημιακούς φορείς και ομάδες, θεωρώντας ότι η "ΟΑΣΗ", όπως εξαρχής ήταν στους στόχους της πρωτοβουλίας, είναι ο χώρος που περισσότερο από κάθε άλλον προσφέρεται για εκδηλώσεις κοινωνικού-πολιτιστικού χαρακτήρα, πράγμα για το οποίο θα επιδιωχθούν συντονισμένες επαφές με όλες τις πλευρές.

24.1.11

Τέλος η ...χειμέρια νάρκη!
Ξεκινάμε με ..."γενέθλια" στις 26/1

Ο χειμώνας μπορεί να μην πέρασε, αγαπητοί φίλοι και φίλες, η ΕΜΥ μάλιστα λέει ότι θα «χοντρύνει» κάπως ο καιρός {χαρά οι μετσοβίτες...}, εμείς όμως θα πρέπει να διακόψουμε την δικιά μας ...χειμέρια νάρκη!
Άλλαξε η ηγεσία στο (διευρυμένο πιά) Δήμο Γιαννιωτών αλλά ακόμα δεν άλλαξε κάτι για την "ΟΑΣΗ".
Είμαστε γνώστες των προβλημάτων που είχε η νέα δημοτική αρχή, με το ...«καλημέρα», λόγω κατάληψης του Δημαρχείου από απλήρωτους-απολυόμενους συμβασιούχους, όμως ένας στοιχειώδης καθαρισμός του χώρου από τα δημοτικά συνεργεία καθαριότητας {όπως δύο φορές είχε υποσχεθεί εγγράφως ο προηγούμενος δήμαρχος!} και η αποξήλωση του, προφανούς εκλογικής σκοπιμότητας, ...Γκόντειου Ξύλινου Τείχους θα μπορούσε να είχε γίνει αυτές τις 20 μέρες.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 26/1 {στα "γενέθλιά" μας}
Στις 26/1/2009 είχε γίνει η πρώτη συνάντησή μας στο Εργατικό Κέντρο, από την οποία πρόκυψε η Πρωτοβουλία για την "ΟΑΣΗ".
Πέρασαν δυό χρόνια, κάναμε κάποια λίγα πράγματα, δεν κάναμε περισσότερα. Σε κάποια κάτι πετύχαμε και σε άλλα αποτύχαμε.
Πάλι στο Εργατικό Κέντρο λοιπόν στις 8 το βράδυ την Τετάρτη θα έχουμε Συνέλευση για νά:
1. συζητήσουμε την δίχρονη εμπειρία από τις εκδηλώσεις και δράσεις που οργανώσαμε.
2. προγραμματίσουμε τις επόμενες εκδηλώσεις και δράσεις, ώστε το ταχύτερο, άμεσα δηλαδή..., να γίνει ο χώρος της "ΟΑΣΗΣ" στοιχειωδώς καθαρός και χρήσιμος στους πολίτες.
3. αποφασίσουμε ποιές θα είναι οι ενέργειές μας για πλήρη αποκατάσταση του χώρου στις δημόσιες λειτουργίες και ελεύθερες χρήσεις που έχουν προταθεί, με αναζήτηση των απαιτούμενων ποσών από τους υπεύθυνους για το -επί 3ετία και μέχρι σήμερα...- χάλι.
4. οργανώσουμε {και εμπλουτίσουμε με παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις} την καθιερωμένη πιά "τζαμάλα" στην τελευταία Αποκριά που φέτος πέφτει στις 6 Μαρτίου.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ όσων μπορούν την Τετάρτη στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο είναι αυτονόητα ΠΟΛΥ σημαντική.