15.12.11

«Χαθήκαμε»; Όχι δά!
Η λέξη-κλειδί είναι: Αλληλεγγύη

Ναι! «Απουσιάσαμε» από το μπλογκ (και από άλλες δράσεις) Καλοκαίρι-Φθινόπωρο.
Λίγο το ίδιο το Καλοκαίρι, ως ...σκορποχωρικό, λίγο οι ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής περί υπαγωγής της αποκατάστασης (ανακατασκευής) της "ΟΑΣΗΣ" πρώτα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τελευταία στο "Τζέσικα"... Που, υποθέτουμε, ότι είναι και η «δικαιολογία» τους που δεν απάντησαν στην αίτησή μας να αναλάβουμε την διαχείριση και την σταδιακή αποκατάσταση του κτηρίου και του έξω χώρου... Λίγο οι ραγδαίες εξελίξεις στα πολιτικά πράγματα που έχουν παγώσει πολλούς "ταγούς"...
Η "ΟΑΣΗ" παραμένει ξεκοιλιασμένο κουφάρι στη μέση της πόλης, θύμα της ιδιωτικής ...υστεροβουλίας, στην οποία υποκλίνονται όλοι οι, γαλαζοπράσινοι ως τώρα, ιθύνοντες.
Για πάνω από σαράντα (40) μήνες τώρα. Για πάνω από τριάμισυ χρόνια.
Και πρόσφατα είχαμε και άλλο παρόμοιο συμβάν: Και ο ιδιώτης ...«επενδυτής» του "Γιαννιώτικου Σαλονιού" το εγκατάλειψε, αφήνοντας -ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!- ένα μεγάλο "φέσι" στο Δήμο από απλήρωτα ενοίκια...
«Έξεστι τοις ιδιώταις επενδυτέσιν ασχημονείν» που θά' λεγε και ο αρχαίος ρήτωρ, αν ζούσε ακόμα...

Όμως...
Μεταφέρουμε τμήμα του άρθρου του Κώστα Καρτάλη από την σημερινή "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ":

Η λέξη-κλειδί είναι: Αλληλεγγύη

Οι ατομικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης είναι πολύ πιο αποτελεσματικές όταν γίνονται συλλογικές. Στο Ηράκλειο ο Σύλλογος Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, πραγματοποιεί εκστρατεία συλλογής ρούχων και παπουτσιών από καταστήματα του Ηρακλείου, τα οποία θα διαθέσει σε άπορες οικογένειες της πόλης.

Από το γειτονικό Ρέθυμνο μας έρχεται μια άλλη πρόταση αυτοοργάνωσης και αλληλοβοήθειας: με πρωτοβουλία της ομάδας «Τσουκνίδα» δημιουργήθηκε δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών. Συμμετέχουν σύλλογοι και φορείς όπως η ΕΛΜΕ, η Ενωση Γιατρών, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και άλλοι.

Στο δίκτυο κάποιος θα μπορεί να προσφέρει προς ανταλλαγή, να ζητά να ανταλλάξει και να προσφέρει εθελοντικά. Ηδη έχει φτιαχτεί μια λίστα με ανθρώπους που δηλώνουν τι προσφέρουν και τι ζητούν να ανταλλάξουν και επίσης τι προσφέρουν εθελοντικά, και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και μέσω Διαδικτύου.

Οι κινήσεις και οι δράσεις αλληλεγγύης χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μας, γιατί κανείς μας πλέον δεν είναι σίγουρος για το τι μας ξημερώνει.

Και για τα Γιάννενα ...έπεσε η ιδέα να οργανώσουμε στην "ΟΑΣΗ" μιά

"Αγορά προσφορών χωρίς χρήμα",

όπου θα μπορεί κανεί να πάρει ό,τι του χρειάζεται και να φέρει ό,τι δεν χρησιμοποιεί πιά, χωρίς να πληρώνει κάτι ή να εισπράττει κάτι.

Και είπαμε να βρεθούμε το Σάββατο 17/12 το μεσημέρι στο "ΕΝΑΣΤΡΟ", στην αρχή της Λεωφ. Δωδώνης, για να το οργανώσουμε.

Να μην λείψουν όποιοι και όποιες μπορούνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: