11.4.12

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της ΟΑΣΗΣ


Από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

Ένα καλό νέο για την ΟΑΣΗ μας και την αποκατάστασή της επεφύλασσε η Πέμπτη 5 Απριλίου 2012.  Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε  την μελέτη ανάπλασης του κτιρίου την οποία υπέβαλε η δημοτική αρχή και η ΔΗΑΝΕΤΑΙ.
Με την έγκριση της μελέτης για την Όαση, ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου (Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης) το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου του Δήμου:
Η παρουσίαση της μελέτης στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου έγινε από τους μελετητές, μηχανικούς του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι εργάστηκαν υποδειγματικά.  Ο Πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γιώργος Παπαδιώτης, με δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και εξήρε την υπευθυνότητα όλων όσων δούλεψαν για την ολοκλήρωση της μελέτης.
’Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών και ιδιαίτερα την κ. Ζανέτ Ιωάννου αρχιτέκτονα-μηχανικό, την κ. Σοφία Γαλάνη πολιτικό μηχανικό, τον Γιώργο Οικονόμου και την Ειρήνη Αραμπατζή μηχανολόγους- ηλεκτρολόγους μηχανικούς, που εργάστηκαν με ζήλο και υπευθυνότητα για την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Βασίλη Παπανικολάου, μηχανολόγο- μηχανικό, Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα για την πολύτιμη συνδρομή του στη μελέτη κλιματισμού του ιδιαίτερου κτιρίου της Όασης’, σημειώνει ο κ. Παπαδιώτης»
Σχόλιο των «Πολιτών για την ΟΑΣΗ»: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Περιμένουμε τώρα και την έναρξη των εργασιών και την ουσιαστική απόδοση του χώρου στους πολίτες.
Να μην γεμίσει πάλι τραπεζάκια η ΟΑΣΗ, αλλά να γίνει πραγματικά δημόσιος χώρος για όλους.
Ένας κήπος, μία...ΟΑΣΗ στο κέντρο της πόλης.
Και να αποδοθούν ευθύνες για το ποιος έφερε την ΟΑΣΗ στο σημερινό της χάλι.

6.4.12

Αύριο το, πασχαλινό πιά, ανταλλακτικό «παζάρι» αλληλεγγύης

Αύριο Σάββατο από τις 12 έως τις 3μμ θα γίνει το πασχαλινό «παζάρι» αλληλεγγύης στην "ΟΑΣΗ", που αναβλήθηκε το προηγούμενο {καθιερωμένο στο τέλος κάθε μηνός} Σάββατο.
Ευχαριστούμε πάντως θερμά τις συμπολίτισσες και τις συμπολίτες που, παρά την αναβολή, έφεραν ένα σωρό καινούρια είδη.
Aλληλέγγυοι Γιαννιώτες Πολίτες