2.3.09

Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το πώς θελετε να χρησιμοποιηθεί η "ΟΑΣΗ" και ο γύρω χώρος

Ωραία περάσαμε χτές. Έως τις 4. Με την παραδοσιακή φωτιά, χορό, τραγούδι.
Ωραία περάσαμε, παρ' όλες τις οργανωτικές ατέλειες. Τόσο συνήθεις σε κινήσεις πρωτοβουλίας, ελεύθερες, χωρίς κάποια οργανωτική συγκρότηση.
Μοιράσαμε αρκετό ενημερωτικό υλικό και μαζέψαμε κάμποσες υπογραφές υποστηρικτών της προσπάθειάς μας. Τους ευχαριστούμε όλους και όλες.
Όσοι δεν μπορέσατε να έρθετε, φροντίστε να είστε στην επόμενη εκδήλωσή μας.

Για τις επόμενες μέρες σχεδιάζονται μία τουλάχιστον μουσική εκδήλωση, κάποιες άλλες δράσεις ευπρεπισμού και στοιχειώδους χρήσης του χώρου αλλά κυρίως μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με καλεσμένους γνωστούς αρχιτέκτονες, πολεοδόμους αλλά και πολιτικούς, αν θελήσουν, στην οποία θα τεθούν όλες οι προτάσεις, ώστε να γίνει η "ΟΑΣΗ", όαση για τους πολίτες και όχι ακόμα μία καφετέρια ή φαστφουντάδικο, μιά ακόμα κερδοσκοπική επιχείρηση.

Για τον σκοπό αυτόν ακριβώς, περιμένουμε να πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας για το πώς θελετε να χρησιμοποιηθεί η "ΟΑΣΗ" και ο γύρω χώρος.

Αφήστε ένα σχόλιο εδώ, όσο εκτεταμένο θέλετε.

Θα συγκετρώσουμε και ομαδοποιήσουμε όλες τις γνώμες για να χρησιμεύσουν ως ξεκίνημα στην ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή ΣΥΖΗΤΗΣΗ.


Παραθέτουμε τις προτάσεις που ακούστηκαν στις έως τώρα συναντήσεις μας για δραστηριότητες οι οποίες θα έδιναν στην "ΟΑΣΗ" πραγματικά κοινωφελή δημόσιο χαρακτήρα.
Δεν έγινε κάποια εκτεταμένη συζήτηση πάνω σ' αυτές τις προτάσεις, γιατί το κύριο μέλημά μας είναι να αποτραπεί καταρχή μια νέα εκχώρηση του καλύτερου "μπαλκονιού" της πόλης σε κάποιον επιχειρηματία για να γίνει καφετέρια ή ...φαστφουντάδικο, που δεν μάς λείπουν βέβαια..., και να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της "ΟΑΣΗΣ" και του γύρω χώρου.
Προτάθηκαν έως τώρα τα εξής, που μπορούν να γίνουν παράλληλα και να συνυπάρξουν:
1. Δημιουργία ενός δημόσιου, με ελεύθερη πρόσβαση, κήπου, που να εξυπηρετείται από ένα κυλικείο-λαϊκό καφενείο με χαμηλές (ίσα-ίσα τα έξοδά του) τιμές.
2. Παιδική χαρά, που να λειτουργεί ίσως και ως "baby parking" με ειδικό προσωπικό.
3. Μικρό θεατράκι για παραστάσεις "happening" ή ερασιτεχνικές αλλά και συναυλίες.
4. Θερινός κινηματογράφος.
5. Χώρος ελεύθερης έκφρασης και εκθέσεων εικαστικών καλλιτεχνών.
6. Χώρος ελεύθερης έκφρασης κοινωνικοπολιτικών ομάδων, "speakers' corner".
7. Χώρος για οργάνωση εκδηλώσεων από Συλλόγους, Αδελφότητες κ.ά. αλλά και για παρουσιάσεις βιβλίων.
8. Χώρος για οργάνωση λαϊκών γλεντιών, όπως η αποκριάτικη τζαμάλα, παιδικά πάρτυ κ.ά.

Βασική επιδίωξη θα είναι παράλληλα να γίνει υπόγεια η διάβαση των αυτοκινήτων από το Ταχυδρομείο έως το παλιό Δημαρχείο με ταυτόχρονη πεζοδρόμηση της πάλαι ποτέ ΠΛΑΤΕΙΑΣ από το Δημαρχείο μέχρι την Νομαρχία.
Απώτερη επιδίωξη θα είναι να ενοποιηθεί τελικά ο χώρος και με τα Λιθαρίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: