12.5.09

Έκανε -επιτέλους!- κάτι σωστό

η Διοίκηση της Δ.Ε.Τ.Α.Ι. στην «ΟΑΣΗ»

Όπως είδαμε όσες και όσοι περάσαμε χτες από την «ΟΑΣΗ», ένα συνεργείο από τεχνίτες καθαίρεσε το σιδερένιο τέρας στο μπροστινό τμήμα.
Το σιδερένιο τέρας που ήταν και ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αφού η μιά του κολώνα, από 4..., είχε ξεκολλήσει και λοξέψει, άρα θα μπορούσε να καταρρεύσει με ένα γερό σπρώξιμο ή ελαφρό σεισμό, και γιαυτό είχαμε βάλει ασπροκόκκινη κορδέλα γύρω-γύρω και προειδοποιητικές πινακίδες.
Έστω και καθυστερημένα, έστω μετά από "παρενόχληση"-υπόδειξη ενός από τους "Πολίτες για την Όαση", η Δ.Ε.Τ.Α.Ι. έκανε το σωστό. Πρέπει να της το αναγνωρίσουμε αυτό.
Πάντα τέτοια.
Ελπίζουμε η επόμενη «έκπληξη» να είναι η υιοθέτηση των ουσιαστικών προτάσεών μας.
Τις ξαναθυμίζουμε για να μην ...κουραστούν να ψάχνουν να τις βρούν...

Στα πλαίσια του γενικότερου στόχου να γίνει η Πλατεία ΠΛΑΤΕΙΑ, τόπος περίπατου και αναψυχής από ...κυκλοφοριακός κόμβος που είναι τώρα, με ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ της από το Δημαρχείο μέχρι το Δικαστικό, η «ΟΑΣΗ», αφού αποκατασταθεί ως κτήριο στην αρχική του μορφή, να γίνει:
* Ένας δημόσιος, με ελεύθερη πρόσβαση, κήπος, που να εξυπηρετείται από ένα κυλικείο-λαϊκό καφενείο με χαμηλές (ίσα-ίσα τα έξοδά του) τιμές, όπου να μπορεί να φιλοξενήσει, αναλόγως των διαθέσιμων χώρων και παράλληλα βέβαια, άλλες λειτουργίες, όπως:
* Παιδική χαρά, που να λειτουργεί ίσως και ως "baby parking" με ειδικό προσωπικό.
* Μικρό θεατράκι για παραστάσεις "happening" ή ερασιτεχνικές αλλά και συναυλίες και ίσως θερινός κινηματογράφος. Θα χωρέσει κάπου...
* Χώρος ελεύθερης έκφρασης, εκθέσεων εικαστικών καλλιτεχνών και παρουσίασης βιβλίων.
* Χώρος ελεύθερης έκφρασης κοινωνικοπολιτικών ομάδων, "speakers' corner".
* Χώρος εκδηλώσεων από Συλλόγους, Αδελφότητες κλπ, για οργάνωση λαϊκών γλεντιών, αποκριάτικη τζαμάλα, παιδικά πάρτυ κ.ά.


Μέχρι να γίνουν αυτά εμείς...
«το γουδί, το γουδοχέρι»...
Την Πέμπτη θα βγάλουμε
«τα τραπεζάκια έξω» κάτω από τον πλάτανο της «ΟΑΣΗΣ», όπου θα συναντιώμαστε ΤΑΧΤΙΚΑ αλλά και θα μπορεί να την ...αράζει εκεί οποιοσδήποτε θέλει.
Ας κάνουμε την «ΟΑΣΗ» το στέκι μας για σύντομη ανάπαυση κάτω από τα δέντρα, για κουβέντα, για ενημέρωση. Και για κάνα τάβλι ή ουζάκι αργότερα, σε οικογενειακό στύλ όχι κερδοσκοπικό φυσικά...
Και όλη την Πλατεία MAΣ βέβαια, χώρο περιπάτου και αναψυχής!

Θά 'ναι ωραία!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: