30.4.09

Έγινε η Δημόσια Συζήτηση

Η Δημόσια Συζήτηση έγινε και ήταν ωραία!
Μεστές οι εισηγήσεις {κράτησαν μία ώρα} αλλά και ο διάλογος μετά που κράτησε σχεδόν άλλες τρείς.
Οι εισηγήσεις και τα συμπεράσματα θα βγούν σε φυλλάδιο σύντομα. Κάντε λίγη υπομονή, δεν είναι εύκολη δουλειά... Κι εμείς δέν έχουμε πίσω μας κάποιο κόμμα, παράταξη ή οργάνωση να "σπρώξει" τέτοιες προσπάθειες.

H ημέρα και ώρα που θα συναντηθούμε για να σχεδιάσουμε τις μελλοντικές ενέργειες θα μπει εδώ σύντομα αλλά και θα σταλεί με ηλ-επι {e-mail...} σε όσους και όσες έχουν δώσει ηλεκτρονική διεύθυνση.

25.4.09

Της Δημαρχίας το κάγκελο...

Μετά την ...εαρινή μεγαλοβδομαδιάτικη επίθεση του αντιδήμαρχου κ. Τσάγκα και του συνεργείου του εναντίον της «ΟΑΣΗΣ», που την ρήμαξαν εσωτερικά περισσότερο από τον προηγούμενο ...«επενδυτή», και την έκαναν αδιάβατη, αν μη και επικίνδυνη, μπας και μάς εμποδίσουν να συναντιώμαστε εκεί, εξαφανίστηκαν και κάτι ωραία, ξύλινα τορναριστά {και ακριβά...}, καγκελάκια, πολλά... πάρα πολλά καγκελάκια, κουπαστές ολόκληρες...

# Μεταφέρθηκαν άραγε στις αποθήκες της Δ.Ε.Τ.Α.Ι. της οποίας ιδιοκτησία είναι, μετρήθηκαν, καταγράφηκαν;;; Ή μήπως θα στολίσουν κάνα σαλόνι, καμμιά βεράντα αλλού;;;

# κ. Σιαφάκα, Πρόεδρε της Δ.Ε.Τ.Α.Ι., είστε ενήμερος γι' αυτήν την «απόσυρση»;;;

# κ. Ριστάνη, εκτός από τις ..."επικίνδυνες" γυψοσανίδες, που λέγατε χτές σε ραδιοσταθμό, ήταν επικίνδυνα και τα ξύλινα καγκελάκια;;; Για ποιόν ήταν επικίνδυνα;;; Μήπως φοβώσασταν μην αρπάξουν από ένα κάποιοι πολίτες και αρχίσουν την ...παπαλάμπραινα στις ράχες μερικών-μερικών;;; Γιαυτό άραγε τα ξήλωσε κι αυτά ο κ. Τσάγκας;;;

23.4.09

Multi-δράμα...

Ένας δραστήριος συμ-Πολίτης για την «ΟΑΣΗ», μάς έστειλε σχόλιο που δημοσιεύτηκε προ ημερών στον "Ηπειρωτικό Αγώνα". Το παραθέτουμε επί λέξει:
Ακόμη και η αλυσίδα Multirama έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την «Όαση». Στόχος είναι να γίνει ίντερνετ καφέ, αλλά και κατάστημα πώλησης υπολογιστών. Είναι φυσικά… εξαιρετικά αμφίβολο αν ο χαρακτήρας ενός ιστορικού χώρου συνεύρεσης επιτρέπει τη μετατροπή του -έστω και εν μέρει- σε εμπορικό κατάστημα. Το σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον για την «Όαση» δεν λείπει. Έξυπνη πολιτική θέλει από τον δήμο για να αξιοποιήσει το κτίριο, να διατηρήσει το λαϊκό του χαρακτήρα και να έχει και έσοδα.

Θα μπορούσε το δικό μας σχόλιο για αυτή την πληροφορία να είναι απλώς το πολύ γνωστό, ολίγον ρατσιστικό...:
«μάθανε πως γ............, πλάκωσαν κι οι γ......», όμως δεν το επιτρέπει η σοβαρότητα του κύριου σκοπού που έχουμε θέσει, να γίνει η «ΟΑΣΗ» όαση για τους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουμε τίποτε καλλίτερο από το να προσθέσουμε ακόμα κάτι σ' αυτά που αρνιόμαστε για την «ΟΑΣΗ», δηλαδή στα:
* Όχι ακόμα μιά καφετέρια
* Όχι ακόμα ένα φαστφουντάδικο
να προσθέσουμε και το:
* Όχι ακόμα ένα εμπορικό κατάστημα

Καλό κουράγιο νά 'χουμε...
Διότι όσο δεν δίνει η Δ.Ε.Τ.Α.Ι. μιά διέξοδο προς όφελος των πολιτών και της πόλης, όσο αφήνει την «ΟΑΣΗ» ξεκοιλιασμένη και παρατημένη..., όσο μάς αφήνει να ζούμε καθημερινά το multi-δράμα της, τόσο θα μακραίνει ο κατάλογος των ενδιαφερόμενων ...«επενδυτών».
Και τόσο θα εντείνεται ο αγώνας μας εναντίον όσων θέλουν να κερδοσκοπήσουν καπηλευόμενοι το καλλίτερο μπαλκόνι της πόλης μας.
Δημοτικών Αρχών και «επενδυτών».

Ειδικά στην περίπτωση της «ΟΑΣΗΣ» έχουμε ...multi ράμματα για την γούνα τους.

15.4.09

Κα-τα-πλη-κτι-κό...

Δραστηριοποιήθηκε, επί τέλους!,
η Δ.Ε.Τ.Α.Ι.[¹] στην «Όαση»...
Μεγάλη Τετάρτη!!!


# Όχι! ΔΕΝ εισέπραξε τα χρωστούμενα από τον προηγούμενο ...«επενδυτή»...[²]

# Όχι! ΔΕΝ αποκατάστησε την μορφή του κτηρίου...

# Όχι! ΔΕΝ καθάρισε τον χώρο, που είναι σκουπιδότοπος πάνω από 10 μήνες...

# Όχι! ΔΕΝ αποκατάστησε τις προσβάσεις για να είναι επισκέψιμος χώρος από τους πολίτες.

# Όχι! ΔΕΝ ξαναφύτεψε τα δέντρα στον έξω χώρο...

# Όχι! ΔΕΝ περιποιήθηκε, τουλάχιστον..., το τοιχάκι δίπλα στο πεζοδρόμιο...

αλλά...

άρχισε να γκρεμίζει τις ψευδοροφές του κτηρίου.
Aυτές την ...μάραναν...


ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Σ.Σ. Οι φήμες ότι η όλη ...δραστηριοποίηση με καταστροφή των ψευδοροφών και δημιουργία τόνων σκουπιδιών και μπάζων ΜΕΣΑ στο κτήριο αποσκοπεί στο να μην μπορούμε να συναντιώμαστε πλέον εκεί, όπως τον τελευταίο καιρό, ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ως απολύτως ανακριβείς.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
[¹] Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Ιωαννίνων
Όπως όμως ακούσαμε σήμερα [22-4-09] από το ραδιόφωνο Giga 105,4 το συνεργείο ...κατεδάφισης δεν ήταν της ΔΕΤΑΙ αλλά του Δήμου, υπό τον υπερκινητικό κ. Τσάγκα, και ο πρόεδρος της ΔΕΤΑΙ, στην οποία ανήκει η «ΟΑΣΗ», δεν είχε ιδέα, δεν είχε ενημερωθεί... Τα συμπεράσματα δικά σας...
[²] 300.000 € κατά τον Αντιδήμαρχο κ. Ριστάνη. Μόνον τριακόσιες χιλιάδες ευρά... Τί ψυχή έχουν;;;
Οι φήμες ότι επί 20 [είκοσι] μήνες ΔΕΝ επιδιώχτηκε η είσπραξη ενοικίων από τον ...«επενδυτή», διότι υπήρξε "εξωτερική ...βοήθεια" προς τους υπεύθυνους της Δ.Ε.Τ.Α.Ι., δεν διασταυρώθηκαν και ΔΕΝ υιοθετούνται.

12.4.09

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΕΣ

Όσοι και όσες μπορούν και θέλουν να αναλάβουν κάποιες δουλιές για την προετοιμασία, την προβολή και την διεξαγωγή της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ,
που θα γίνει την Τετάρτη «του Θωμά» 29-4,
με εισηγητές διακεκριμένους Αρχιτέκτονες-Πολεοδόμους-Χωροτάκτες για την καλλίτερη διαμόρφωση, χρήση και λειτουργία της «ΟΑΣΗΣ» και γενικότερα της Πλατείας, πρέπει να έρθουν αύριο Μεγάλη Δευτέρα στην «ΟΑΣΗ» στις 6 το απόγευμα.


Και μόνον ιδέες, σκέψεις και προτάσεις, αν έχετε να προσφέρετε, ελάτε!

Κι αυτές δουλιά είναι!

5.4.09

Τώρα που ζέστανε ο καιρός...

Αύριο Δευτέρα 6/4, στις 6 το απόγευμα θα συναντηθούμε στην ίδια την "ΟΑΣΗ" αυτή τη φορά και αφού {ξανα}καθαρίσουμε τον χώρο και ενημερωθούμε για την μέχρι τώρα πορεία της προσπάθειας θα συζητήσουμε και αποφασίσουμε την τελική διοργάνωση της Δημόσιας Συζήτησης{*} στις 29/4, Τετάρτη μετά του Θωμά, αλλά και άλλες δράσεις{**}, ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας να αποχτήσει το κτήριο και ο γύρω χώρος της "ΟΑΣΗΣ" δημόσιο χαρακτήρα.
Είναι αυτονόητο πόσο σημαντική είναι η ενεργή συμμετοχή όλων μας σ' αυτή τη συνάντηση.
Αύριο Δευτέρα 6/4, στις 6 το απόγευμα στην "ΟΑΣΗ"
Πολίτες για την «ΟΑΣΗ» και τον δημόσιο χαρακτήρα της
E-mail: polites4oassi@gmail.com


{*} Εισηγητές θα είναι ο Γεράσιμος Σκλαβούνος, Πολιτικός Μηχανικός, Πολεοδόμος-Χωροτάκτης, ο Πάνος Τότσικας, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, καθώς και η Άλεξ Μπέγκα, Αρχιτέκτων Μηχανικός.
{**} όπως μόνιμο στέκι ενημερωτικού υλικού στην "ΟΑΣΗ", πασχαλινό γλέντι και δενδροφύτευση του χώρου, που έχουν ήδη προταθεί.