8.7.11

Ένταση του ευπρεπισμού
Απαλλαγή από τα μπάζα
Αυτή την Κυριακή στην "ΟΑΣΗ"

Κάναμε κάμποσα πράμματα για την "ΟΑΣΗ", όχι όμως αρκετά για να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της ως "ρημάδι" στη μέση της πόλης. Κι ακόμα περιμένουμε την, θετική όπως ελπίζουμε, απόφαση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ για να προχωρήσουμε σε ουσιαστικότερες βελτιώσεις, πάντοτε στην κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης του κτηρίου στην αρχική του μορφή και της λειτουργίας του ως δημόσιου χώρου για την προσιτή αναψυχή των πολιτών.

Φτιάξαμε τρία παρτέρια λουλουδιών, μετατρέψαμε το απαίσιο «Τείχος του Αίσχους» σε παγκάκια και τραπεζάκια αλλά και σε εκθετήρια ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων. Βάλαμε νερό και μόνιμο ηλεκτρικό στοιχειώδη φωτισμό.

Καθαρίζουμε κατά το δυνατόν το χώρο, αφού ο Δήμος δεν αξιώθηκε ακόμα να τόν συμπεριλάβει μόνιμα στους δημόσιους χώρους που καθαρίζουν τα συνεργεία του. Αγνοούμε το γιατί οι δύο (2) εντολές του προηγούμενου δημάρχου αγνοήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας αλλά και γιατί ο τωρινός δήμαρχος παραβλέπει ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεν έδωσε εντολή να καθαρίζεται συνεχώς το κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Το επόμενο βήμα μας είναι να απαλλάξουμε τον εξωτερικό χώρο της "ΟΑΣΗΣ" από τα μπάζα που έχουν παραμείνει και δίνουν την εικόνα του παρατημένου.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες που μπορούν, να έρθουν το μεσημέρι αυτής της Κυριακής να βοηθήσουν σ' αυτήν την προσπάθεια.

Αν και έχουμε κάποια στοιχειώδη εργαλεία, ας φέρει, όποιος μπορεί, φτυάρι, κασμά, γράβαλο, τσουγκράνα, σκούπες, φαράσια, σακκούλες μπάζων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...μετατρέψαμε το απαίσιο «Τείχος του Αίσχους» σε παγκάκια και τραπεζάκια αλλά και σε εκθετήρια ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων. Βάλαμε νερό και μόνιμο ηλεκτρικό στοιχειώδη φωτισμό.Καθαρίζουμε κατά το δυνατόν το χώρο..."

Μήπως προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε τον κόπο κόσμου ο οποίος δεν συμμετέχει στους "πολίτες για την Όαση"?

Πολίτες για την «ΟΑΣΗ» είπε...

Αγαπητέ "Ανώνυμε",
δεν ξέρουμε πώς αντιμετωπίζεις το χάλι της "ΟΑΣΗΣ" τρία χρόνια τώρα, αλλά φαίνεται ότι δεν συμμετέχεις στις επί 2,5 χρόνια προσπάθειές μας να αποκατασταθεί ο χώρος και να αναβιώσει η "ΟΑΣΗ" ως όαση, ως δημόσιος χώρος για προσιτή αναψυχή των πολιτών.

Είναι φυσικό λοιπόν να μην ξέρεις ότι η Πρωτοβουλία μας δεν είναι κάποιο οργανωμένο σύνολο με με "μέλη", με "πρόεδρο", με "διοικητικό συμβούλιο" και τέτοια. Απλώς μαζευόμαστε κάθε τόσο ως Συνέλευση Πολιτών και προχωράμε διάφορες δουλιές και δραστηριότητες για τον παραπάνω σκοπό.
Όποιος συμμετέχει σ' αυτές είναι ...«αυτόματα» και "πολίτης για την Όαση"...

Έτσι η υπό τύπον ερώτησης παρατήρησή σου για «οικειοποίηση» του κόπου κάποιων, μόνον ως "εκτός θέματος", περιττή και ανερμάτιστη κακία μπορεί να χαρακτηριστεί.
Κακία που εκτός από άγνωστη προέλευση {αφού δεν έβαλες το όνομά σου} έχει και άγνωστη σε μάς αιτία.