1.9.09

Ευχαριστούμε κ. Δήμαρχε...

...και να δείτε που θα σάς ευχαριστήσουν και αρκετοί άλλοι!
Αμέσως μετά, την επόμενη μέρα από την επιστολή μας, πήραμε την εξής ευχάριστη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διεύθ.: Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου 5
Τηλ.: 26510 26697-26212, e-mail: press@ioannina.gr
Ιωάννινα, 27-08-09
ΠΡΟΣ: τους «Πολίτες για την αναβίωση της ΟΑΣΗΣ»
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η Δημοτική Αρχή σας ευχαριστεί για τις επισημάνσεις σας σχετικά με την ΌΑΣΗ.
Η υπηρεσία καθαριότητας ενημερώθηκε και δόθηκαν οδηγίες για το συνεχή καθαρισμό του χώρου.
Φιλικά
από το Γραφείο Τύπου

και βέβαια τους στείλαμε σχετικό ευχαριστήριο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συμπολίτες,
προτιμότερο θα ήταν κατά τη γνώμη μου να ζητησετε τον καθαρισμό του χώρου της Όασης από τον ίδιο τον δήμαρχο παρά από το να βάλει τους απλήρωτους συμβασιούχους εργαζομένους του δήμου. Περίμενα τουλάχιστον από ανθρώπους που δείχνουν ευαισθητοποιημένοι σε θέματα πόλης και δημοσίων χώρων να είναι ενημερωμένοι ότι οι δημόσιοι χώροι των Ιωαννίνων έχουν καταπατηθεί από τους μεγαλο-ιδιώτες της πόλης που ήταν πάντα σε συνεργασία με τον "Ευχαριστούμε κ. Δήμαρχε".
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ναπoλέων είπε...

Δεν παρακατάλαβα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα του/της ανώνυμου σχολιογράφου.

Μάς θεωρεί κάποιου είδους δημοτική/κομματική κίνηση που έπρεπε πρώτα να αναδείξουμε τα θέματα της πληρωμής και των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου και μετά να ζητήσουμε να καθαρίζει ο Δήμος τον χώρο της «Όασης» ως ελεύθερο ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο;;;
Αν πράγματι έτσι νομίζει, μήπως δεν θά 'πρεπε ο ίδιος/η ίδια να αγοράζει και να καταναλώνει κανένα προϊόν από όσα παράγουν οι κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους;;;

Κι εκείνη η καταπάτηση από μεγαλο-ιδιώτες (καινοφανής όρος...) σε συνεργασία(!!!) με κάποιον/-α/-ους «δικούς μας» πού κολλάει;;;

Αν ο/η «Ανώνυμος» δεν είναι βαλτός/ή από όσους εχθρεύονται την πρωτοβουλία μας για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, ας φέρει στοιχεία σε κάποια από τις συναντήσεις μας να τον/την/τους ξεμπροστιάσει για την συνεργασία με τους κακούς ...μεγαλο-ιδιώτες.

Όσο για το "ευχαριστήριο" προς το Δήμο, αν δεν καταλαβαίνει ποιό νόημα έχει να ευχαριστείς τους "ταγούς" για τα αυτονόητα καθήκοντά τους, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τον/την βοηθήσω, ειδικά όσο κρύβεται πίσω από την ανωνυμία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό τελικά είναι το πρόβλημα κύριε μη-ανώνυμε, ότι δεν παρακαταλαβαινόμαστε αλλά ούτε και καταλαβαινόμαστε. Επειδή συνήθως κινήσεις επανάκτησης δημοσίων χώρων προϋποθέτουν και ένα πολιτικό-κοινωνικό υπόβαθρο που λέει ότι προφανώς μας ενδιαφέρουν και οι συμπολίτες μας που εργάζονται για το δήμο, και όχι μόνο απλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι που αναλύουμε, γιατί ΚΑΙ με αυτούς θα μοιραστώ έναν ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο. Οπότε λοιπόν δεν χρειάζεται να είσαι σε μια δημοτική/κομματική κίνηση για να αναδείξεις τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου κι αν η πρωτοβουλία δεν έχει ως σκοπό αυτό καλό θα ήταν να το έχει στο μυαλό της και να μην προωθεί την συνέχιση της κατάστασης αυτής. Μου φαίνεται σαν να υπάρχει η διαμάχη δημοτικής αρχής με κάποιους αγωνιστές, από τις καρέκλες τους κι οι δύο, αλλά τη βρώμικη δουλειά να την κάνουν αυτή που την κάνουν πάντα και ίσως και χωρίς τη θέληση τους. Το άστοχο «Αν πράγματι έτσι νομίζει….τους εργαζόμενους;;;» δεν αποτελεί επιχείρημα για μένα γιατί και μένα μπορεί να μου αρέσει η Coca Cola και να αγωνιστώ για την δωρεάν διανομή της αλλά δε θα στείλω επιστολή στο αφεντικό της Coca Cola να βάλει τους εργαζομένους της να δουλέψουν πιο πολύ ώστε να γίνει πιο καλή και να αγωνίζομαι με ακόμα πιο ευνοϊκά κριτήρια. Δε γίνεται να ζητάς από κάποιον που τον θεωρείς απέναντί σου να χρησιμοποιήσει τα δικά του μέσα για να συνεχίσεις μετά τον αγώνα σου, υποτίθεται ότι ακόμα και αυτά θέλεις να τα αλλάξεις, με κάποιον τρόπο.
Όσον αφορά το σχόλιο που είχα κάνει την πρώτη φορά για το «Ευχαριστούμε κύριε Δήμαρχε» δεν αναφερόμουν προφανώς σε κάποιον από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην κίνησή σας απλά ήθελα να τονίσω ακόμα πιο πολύ ότι ευχαριστείτε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν πάντα σε συνεργασία με μεγαλοιδιώτες (Πλατεία-Parking Αυδή, Ξενίας-Grand Serai Μήτση κτλ.). Πίστευα ότι εφόσον συμμετέχεις σε κάτι ριζοσπαστικό το οποίο έχει και αντι-ιεραρχικές δομές δε θα ευχαριστούσες ένα θεσμικό όργανο όπως ο γκόντας επειδή κιόλας θα στείλει τους εργαζομένους του να κάνουν τον καθαρισμό. Συγνώμη αλλά δεν είναι στη νοοτροπία μου να λέω ευχαριστώ σε κάποιον επειδή έδωσε μια εντολή ρουτίνας, γιατί αυτή είναι άλλωστε η θέση του. Κλείνω λέγοντας ότι κρατάω την ανωνυμία λόγω του ότι είναι η πολιτική μου να κρατάω την ανωνυμία μέσω ίντερνετ για τους δικούς μου λόγους. Σημασία δεν έχει ποιος τα λέει αλλά τι λέει. Εκτός αν για σας το τι αλλάζει ανάλογα και με το ποιος κάτι το οποίο είναι αντίθετο με την κουλτούρα ανθρώπων που απαρτίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.