26.8.09

Καθαριότητα {τουλάχιστον!} κ. Δήμαρχε!

Στις 22/6 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου κ. Ν. Γκόντα να μην εκχωρηθεί πάλι η "ΟΑΣΗ" σε κάποιον ιδιώτη-εκμεταλλευτή αλλά να έχει δημόσια χρήση με την λειτουργία κυλικείου-καφενείου και, μετά την σύνταξη σχετικής μελέτης, ένα τμήμα της να χρησιμοποιηθεί ως πινακοθήκη ίσως.
Μετά από μερικές μέρες και διότι ο έξω χώρος της "ΟΑΣΗΣ" είναι ο μόνος σκιερός χώρος στην Άνω Πλατεία, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο και την ΔΕΤΑΙ να τον καθαρίσουν και τον εξοπλίσουν στοιχειωδώς για να είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμος, διότι για να αποκατασταθεί η πλήρως η "ΟΑΣΗ" από το χάλι που την παράτησε ο προηγούμενος ενοικιαστής θα χρειαστεί αρκετός χρόνος αλλά και κάποιο σοβαρό χρηματικό ποσόν.
Πέρασαν όμως άπραγοι δυό μήνες -και δή τουριστικοί...- και οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων του Δήμου δεν φρόντισαν να εντάξουν την "ΟΑΣΗ" στους προς καθαρισμό χώρους.
Γιαυτό σήμερα στείλαμε την παρακάτω επιστολή και περιμένουμε, έστω αργοπορημένα, να εκτελέσουν -αυτό τουλάχιστον!- το καθήκον τους.

Γιάννενα, 26/8/2009
Αρ. Πρωτ.: 19

ΠΡΟΣ
τον Δήμο Γιαννιωτών και την Δ.Ε.Τ.Α.Ι.
ΘΕΜΑ: Υπενθύμιση για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του έξω χώρου της «Όασης»

Κε Δήμαρχε, κε Πρόεδρε της Δ.Ε.Τ.Α.Ι.,
θέλουμε να σάς υπενθυμίσουμε ότι παρότι πέρασαν δύο ολόκληροι καλοκαιρινοί μήνες από την, ομόφωνη μάλιστα!, απόφαση του Δ.Σ. να αναβιώσει η «Όαση» και ενάμισυς χρόνος από όταν εγκαταλείφθηκε σε άθλια κατάσταση από τον τελευταίο εκμεταλλευτή, δεν είδαμε, παρότι σάς το είχαμε ζητήσει εγγράφως, κάποιο συνεργείο σας να ευπρεπίζει τον έξω χώρο της «Όασης», τον μόνο σκιερό ελεύθερο χώρο στην άνω Πλατεία, στο κέντρο της πόλης.
Ούτε, ως φαίνεται, έχει ενταχθεί στο σύστημα καθαριότητας του Δήμου, καθαρισμού και αποκομιδής των σκουπιδιών, διότι κανένας από το αρμόδιο δημοτικό προσωπικό δεν έχει κάνει κάτι στον χώρο της «Όασης», όλον αυτό τον καιρό.
Δεν χρειάζεται βέβαια να σάς τονίσουμε πόσο αλγεινή εντύπωση δημιουργεί στους επισκέπτες της πόλης το απαράδεκτο θέαμα της «Όασης», παρότι το καθαρίζουμε εθελοντικά στοιχειωδώς κάθε εβδομάδα και έχουμε φυτέψει και λίγα φυτά-λουλούδια, γεγονός όμως που δεν είναι αρκετό για να αλλάξει την γενική κακή εικόνα της.
Ούτε νομίζουμε χρειάζεται να σάς μεταφέρουμε τους ήκιστα κολακευτικούς χαρακτηρισμούς που διατυπώνουν οι περαστικοί από τα ...«τραπεζάκια έξω» που έχουμε στήσει εκεί για τη διανομή ενημερωτικού υλικού αλλά και ως "αποκούμπι" για συμπολίτες κάποιας ηλικίας.
Δεν θα παραλείψουμε όμως να εκφράσουμε την απορία μας για το πώς πασχαλιάτικα βρέθηκε συνεργείο εργατών σας να ξηλώνει –χωρίς επίκαιρο λόγο νομίζουμε- επί μέρες και βδομάδες τις ψευδοροφές του κτηρίου, αφήνοντας μάλιστα όλα τα μπάζα εντός του, πράγμα που δυσκόλεψε πολύ τις εκεί συναντήσεις και εκδηλώσεις μας, και τώρα, μέσα στην τουριστική περίοδο, δεν μπορέσατε να διαθέσετε το ελάχιστο προσωπικό και το κονδύλιο που απαιτείται για τον στοιχειώδη ευπρεπισμό-καθαριότητα του έξω χώρου.

Παρακαλούμε και πάλι θερμότατα:
1. Να δώσετε άμεσα εντολή στα συνεργεία καθαριότητας να θεωρούν τον έξω χώρο της «Όασης» δημοτικό και όχι κάποιου ιδιώτη-εκμεταλλευτή και άρα να τον καθαρίζουν κι αυτόν τακτικά, όπως την υπόλοιπη πόλη.
2. Mέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη και να βρεθούν τα, σεβαστά εκτιμούμε, κονδύλια για την πλήρη αποκατάσταση του κτηρίου στην αρχική του μορφή, ο έξω χώρος της «Όασης» να ευπρεπιστεί, να καθαριστεί, να δεντροφυτευτεί όπως παλιά και να εξοπλιστεί άμεσα με μερικά παγκάκια, ώστε να γίνει άμεσα χρησιμοποιήσιμος από τους πολίτες μεγάλης κυρίως ηλικίας που συχνάζουν στο κέντρο της πόλης. Ενοποιούμενος και με την πλατεία πάνω στο στεγασμένο πάρκινγκ, που δεν προσφέρει όμως σκιά.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε άμεσα και αποτελεσματικά στα αιτήματά μας, που συμπίπτουν με τα αιτήματα μερικών χιλιάδων τουλάχιστον άλλων συμπολιτών.

Πολίτες για την αναβίωση της «ΟΑΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: