5.2.10

Αν συμμετάσχει κι ο ίδιος...

Στο άλλο μας μπλογκ {polites4oassi.wordpress.com} ο συμπολίτης κ. Νίκος Γραβάνης, άφησε το παρακάτω σχόλιο προχθές:
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΛΙΓΗ!
ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ , ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΜΙΑ <> ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!!!
ΚΑΛΗ ΤΖΑΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ…


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Ευχαριστούμε τον συμπολίτη Ν. Γραβάνη για τα καλά του λόγια. Δικαίωμά του βέβαια να κρίνει την προσπάθειά μας ως «λίγη».
Θα ρωτήσουμε όμως: Ο ίδιος συμμετείχε στις δραστηριότητές μας; Κι αν ναί (*) παρακίνησε άλλους να συμμετέχουν για να μην είναι «λίγη» η προσπάθεια;

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε πάντως να πούμε τα εξής ενημερωτικά:
1. Ο αρχικός στόχος μας ήταν να μην (ξανα)ξεπουληθεί η "ΟΑΣΗ" σε κάποια, ιδιοτελή από τη φύση τους, ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά να μείνει σε δημόσια ελεύθερη χρήση. Αυτόν τόν πετύχαμε, αφού πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.
2. Πέρα από αυτό με συνεχείς διαμαρτυρίες και έγγραφα, πετύχαμε να προχωρήσει ο Δήμος τις αποξηλώσεις, να καθαρίσει κάπως το μέρος.
3. Οι ίδιοι εμείς φροντίσαμε τον στοιχειώδη καθαρισμό και ευπρεπισμό, κάποιες φορές, και φυτέψαμε μερικά λουλούδια και δεντράκια.
4. Μετά το Πάσχα και μέχρι το Φθινόπωρο είχαμε βάλει μπροστά στην "ΟΑΣΗ", στη σκιά του πλάτανου, ένα παγκάκι, μερικές καρέκλες και τραπεζάκια, για να «τήν αράζουν» εκεί κάποιοι συμπολίτες χωρίς να ξοδεύονται.
5. Έχουμε συγκεντρώσει περί τις 2.000 υπογραφές υποστηρικτών για τον παραπάνω στόχο και την πεζοδρόμηση της Πλατείας, στην οποία κατάληξε η Δημόσια Συζήτηση με εισηγητές γνωστούς πολεοδόμους-χωροτάκτες αρχιτέκτονες.
6. Οργανώσαμε 4 σημαντικές εκδηλώσεις με συμμετοχή πολλών συμπολιτών, κρατήσαμε το θέμα συνεχώς «ζωντανό» στα ΜΜΕ, διανείμαμε μερικές χιλιάδες ενημερωτικά τρύκ και αυτοκόλλητα.
7. Οι «επισκέπτες»-αναγνώστες των 2 "μπλογκ" μας έχουν ξεπεράσει τους 5.000 μέσα σε 12 μήνες (για την ακρίβεια σήμερα είναι 5.385).

Και να σκεφτεί κανείς ότι μιά απλή Πρωτοβουλία Πολιτών είμαστε, χωρίς καθόλου πόρους εκτός από κάποιες εισπράξεις από τις εκδηλώσεις και τις συνδρομές μας, και χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ενίσχυση από κομματική ή Δημοτική Παράταξη.

Αν ο κ. Γραβάνης τά βρίσκει λίγα, είπαμε, είναι δικαίωμά του.

Σίγουρα πάντως θα γίνουν περισσότερα, αν συμμετάσχει ο ίδιος, οι φίλοι του, οι γνωστοί του.

- - - - - -
(*) Δεν τηρούμε "μητρώο μελών" ούτε σημειώνουμε "παρουσίες"... Μπορεί και να μετείχε. Χρησιμοποιεί όμως β' πληθυντικό, οπότε μάλλον δεν μετείχε...

2 σχόλια:

Κλαζoμένιoς είπε...

Εμένα πάντως μού καρφώθηκε στο μυαλό, ότι ο Δήμαρχος που ΤΩΡΑ "θυμήθηκε" ότι από τα κάπως λοξά αιωνόβια πεύκα της "ΟΑΣΗΣ" ...κινδυνεύουν οι πολίτες και τά έκοψε στο ...πίτς-φυτίλι, τό έκανε γιατί έκρυβαν την ...μακέττα που έχει βάλει μπροστά στο κτίριο!

ΚΑΙ ήταν έτσι 50-60 χρόνια, λένε κάποιοι,
ΚΑΙ μπορούσαν να τά δέσουν ψηλά και τα τρία μαζί να αλληλοϋποστηρίζονται!


Άλλωστε ΑΥΤΟΣ ειδικά ο Δήμαρχος έχει ...διαπρέψει στο κόψιμο των δέντρων. Στην Πλατεία, στον Κουραμπά κι αλλού...

Ως προς αυτό έχει πέρα για πέρα δίκιο ο Ν. Γραβάνης!

...Ατακαδόρ είπε...

Ο Δήμαρχος δεν έχει τις προθέσεις που τού αποδίδει ο κακός, κάκιστος, Κλαζομένιος πιο πάνω.

Απλώς τα οικονομικά του Δήμου είναι χάλια και, για λόγους οικονομιών, σκέφτηκε να κόψει αυτά τα πεύκα για να τροφοδοτηθούν οι επικείμενες "τζαμάλες"!!!

Μπορεί να δούμε να κόβονται και άλλα τέτοια άχρηστα δέντρα. Πάντα προς το καλό των οικονομικών του Δήμου, άρα και των δημοτών.