2.7.10

Δελτίο Τύπου

ημέρα πρώτη χτές...
ημέρα δεύτερη σήμερα

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

...που για την "ΟΑΣΗ" άρχισε κάπως καλά παρόλα τα όποια άλλα σοβαρά μας προβλήματα.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε ομόφωνα την -έστω τόσο καθυστερημένη...- πρόταση του Δημάρχου για την αποκατάσταση του κτηρίου της "ΟΑΣΗΣ" στην αρχική του μορφή κατά τα σχέδια του αείμνηστου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη αλλά και την άμεση διαμόρφωση-ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου.

Δεν έχουμε λόγους να μην είμαστε ικανοποιημένοι για την -έστω τόσο καθυστερημένη, επαναλαμβάνουμε...- ενέργεια του Δήμου, για την οποία παλεύουμε εδώ και ενάμισυ χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργασίες που άρχισαν ήδη χτές 1/7/10 με προετοιμασία της περίφραξης, θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό, ώστε πολύ σύντομα να αποδοθεί ο σκιερός ελεύθερος χώρος της "ΟΑΣΗΣ" στους πολίτες, με τον στοιχειώδη εξοπλισμό, παγκάκια κλπ, ενοποιούμενος με αυτόν της άνω Πλατείας.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήσαμε κι εμείς μιά ομάδα παρακολούθησης της εξέλιξης των εργασιών σε καθημερινή βάση. Αλλά θα είναι πολύ χρήσιμο ΟΛΟΙ οι πολίτες που περνάνε από κεί να "εποπτεύουν " τις εργασίες.
Δικιά μας είναι η "ΟΑΣΗ", δικιά μας υπόθεση και η πίεση για ταχύτατη αποκατάστασή της.

Ημέρα πρώτη χτές... Έγιναν 8 τρύπες στο πεζοδρόμιο για τους στύλους περίφραξης.
Ημέρα δεύτερη σήμερα... Έγιναν κι άλλες τρύπες από την πλευρά της πλατείας.

Η αποκατάσταση του κτηρίου, ας ακολουθήσει αμέσως μετά, όταν εξασφαλιστούν τα σχετικά κονδύλια, 2.000.000 κατά τον Αντιδήμαρχο κ. Ριστάνη, που πρέπει πλέον να γίνει ένα από τα πρώτα μελήματα του Δήμου.
Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε ότι, όπως είναι η παγκόσμια τάση για το κέντρο των πόλεων, είναι πολύ σημαντικό στη συνέχεια να δρομολογήσει ο Δήμος την πεζοδρόμηση της Πλατείας, από το Δημαρχείο έως το Δικαστικό Μέγαρο, έστω περιοδικά κάθε Σαββατοκύριακο και τις γιορτές στην αρχή.
Το κέντρο της πόλης πρέπει να μετατραπεί σε κοινωνικό χώρο αναψυχής και ελεύθερης κίνησης ανθρώπων από κυκλοφοριακός κόμβος που είναι σήμερα.
Η "ΟΑΣΗ" πρέπει να γίνει όαση κι η Πλατεία πεζόδρομος.

Το "Κυριακάτικο Καφενείο" θα λειτουργήσει κανονικά για 10η Κυριακή.
Θα βρείτε να διαβάσετε κι όποια από τις κυριακάτικες εφημερίδες θέλετε, δωρεάν, κι αν τό τραβάει η όρεξή σας θα μπορείτε να παίξετε και κάνα τάβλι, ντόμινο ή σκάκι.
Θα ξαναζωντανέψει η "ΟΑΣΗ" για λίγο και αυτήν την Κυριακή... κάτω από τα δροσερά πλατάνια, στον χώρο που έχει στοιχειωδώς καθαριστεί και ευπρεπιστεί από μάς με ένα όμορφο παρτεράκι λουλουδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: