13.2.09

Στον εαυτό μας κάνουμε "χάρη"...

Η εφημερίδα "Ελευθερία" δημοσίευσε το εξής σχόλιο με τον τίτλο «Χάρη θα τους κάνουν»:

Τζαμάλα, λέει, θα οργανώσουν την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών στο χώρο της ΟΑΣΗΣ οι πολίτες που αντιδρούν στα σχέδια εκμίσθωσης και επιδιώκουν να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Προφανώς θέλουν να «πικάρουν» τη δημοτική αρχή και να στείλουν μηνύματα. Δεν ξέρουμε πόσοι θα αντιληφθούν το συμβολισμό μιάς τέτοιας ενέργειας, το μόνο σίγουρο είναι πως στη δημοτική αρχή καθόλου δεν θα στενοχωρηθούν. Ίσα-ίσα χάρη θα της κάνουν. Και ο πιο χαρούμενος θα είναι ο υπεύθυνος του εργοταξίου Κώστας Τσάγκας, που δεν θα χρειαστεί να επιστρατεύσει υπαλλήλους για να καθαρίσει το χώρο, που μετά την φυγή του προηγούμενου μισθωτή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Αφού κάποιοι θα θελήσουν να κάνουν γλέντι, θα πρέπει να καθαρίσουν προηγουμένως το χώρο. Τζαμάλα στα χαλάσματα δε γίνεται.

Δεν πάμε να "πικάρουμε¨ κανέναν, ούτε τη δημοτική αρχή που λέει η «Κλειδαρότρυπα» της καλής εφημερίδας.

Να αποτρέψουμε ένα καινούριο σφάλμα-έγκλημα κατά του κέντρου της πόλης μας επιδιώκουμε.

Και να δοθεί ο χώρος σε κοινή χρήση, να γίνει ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων με πρόσβαση των πολιτών ελεύθερη και όχι πληρώνοντας υποχρεωτικά "χαράτσι", υψηλότατο συνήθως, σε κάποιον επιχειρηματία.

Και βέβαια θα καθαρίσουμε το χώρο... Όχι μόνο για την αποκριάτικη τζαμάλα...

Η τζαμάλα αυτή θα είναι συμβολικά η τζαμάλα όλης της πόλης μας.

Κάποτε οι γείτονες έφτιαχναν σε καθεμιά γειτονιά τη τζαμάλα της με ξύλα που μάζευαν οι ίδιοι. Τώρα οι γειτονιές έχουν χάσει το "γειτονιάτικο" χρώμα τους με τις τόσες πολυκατοικίες που τις έπνιξαν και την αποξένωση που προκαλούν...

Διατηρήθηκαν όμως οι τζαμάλες... με ξύλα από το Δήμο...

"Επιχορηγούμενο" γλέντι...

Η τζαμάλα στην ΟΑΣΗ, στο κέντρο της πόλης μας, όχι σε κάποια γειτονιά, θα είναι ΓΙΑ όλους τους γιαννιώτες και ΑΠΟ όλους τους γιαννιώτες.

1 σχόλιο:

Καραμούζα είπε...

Ο πίνακας ψηφοφορίας δίπλα δεν λειτουργεί καλά.
δεν βγάζει τα κουτάκια ψήφου.
Για κοιτάξτε το πάλι.