8.2.09

Η παραταξη Δ.Ρ.Α.ΣY.-ΝΟ.Ρ.Α.ΣΥ. για την "ΟΑΣΗ"

Η παραταξη Δ.Ρ.Α.ΣY.-ΝΟ.Ρ.Α.ΣΥ. έβγαλε ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, εναντίον της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας {ΞΕΝΙΑ, Πλατεία, ΟΑΣΗ, Μώλος, Μάτσικας, Βελισσάριο} από την Δημοτική Αρχή. Μεταφέρουμε εδώ από το ιστολόγιό της το κομμάτι που αφορά την "ΟΑΣΗ".
««««««««««««
Δίπλα στην πλατεία η ΟΑΣΗ ζει τον δικό της Γολγοθά, θύμα και αυτή των ίδιων μηχανισμών κερδοσκοπικής μανίας. Ο δήμος την έδωσε πεσκέσι σε επιχειρηματία με το επιχείρημα πως η ενοικίαση θα έφερνε χρήματα που θα αξιοποιούσε για ανάγκες της πόλης. Και εδώ άλλη κακοποίηση του φυσικού τοπίου που τραυμάτισε το διατηρητέο οικοδόμημα του εκλεκτού αρχιτέκτονα κ. Άρη Κωνσταντινίδη. Η κατάληξη αναμενόμενη. Ο επιλεγμένος ενοικιαστής που χρώσταγε τα μαλλιοκέφαλά του τα πήρε όλα κι’ έφυγε χωρίς να πληρώσει φράγκο εκθέτοντας την δόλια δημοτική αρχή. Μα θα μου πείτε εσείς τώρα, έχει ανάγκη ο φούρνος από γάνες;
Σήμερα ένα χρόνο μετά και αφού η δημοτική αρχή το καλοσκέφτηκε βγάζει και πάλι στο σφυρί την ιδιοκτησία των δημοτών ψάχνοντας νέο ενοικιαστή, με την ελπίδα πως αυτή την φορά θα γλιτώσει την απάτη!
Η αλήθεια όμως συμπολίτες είναι πως όταν η δημόσια περιουσία παραδίνεται βορά στις κερδοσκοπικές διαθέσεις ιδιωτών, εκείνος που λεηλατείται ασφαλώς και δεν είναι ο κάθε δήμαρχος αλλά ο ίδιος ο λαός, οι πολίτες αυτού του τόπου. Ο λαός λεηλατείται γιατί του στερείται η δυνατότητα να αξιοποιεί την ιδιοκτησία του για τις δικές του ανθρώπινες, κοινωνικές, και πολιτισμικές ανάγκες.
Τον χώρο τον θέλει όπως τον ήξερε. Ένα χώρο φιλικό, προσιτό, αφιλοκερδή έξω από τον βραχνά την κερδοσκοπικής μανίας. Ένα χώρο όπου στο κέντρο της πόλης θα ανταμώνουμε φίλοι, αγαπημένοι, νέοι, μεγαλύτεροι, με λίγα λόγια θα κινείται ολάκερη κοινωνία. Εκεί να κουβεντιάζουμε, να κάνουμε μαζί με άλλους σχέδια και να πλάθουμε όνειρα για το παρόν και το μέλλον της όμορφης πόλης μας. Εκεί να καυγαδίσουμε κι’ εκεί να αγαπιόμαστε. Εκεί στην λύπη εκεί και στην χαρά μας. Μια όαση ζεστής επικοινωνίας, όπου νοικοκύρης θα είναι η αναψυχή, ο πολιτισμός, η ανθρώπινη δημιουργία και η λαϊκή μας παράδοση.
Φτάνει πια χορτάσαμε τα «καλούδια» της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης, καιρός να δημιουργήσουμε κοινωνικές οάσεις για να ζήσουμε και λίγες στιγμές σαν άνθρωποι.

Αυτός ο ξεπεσμός της δημοτικής αρχής που φέρνει χαλασμό για τον λαό και τεράστια κέρδη για όσους ανέλαβαν εργολαβικά την ζωή μας, πρέπει να τελειώσει. Και θα τελειώσει μόνον και όταν εμείς οι πολίτες συνειδητοποιώντας την δική μας δύναμη πάρουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά στα χέρια μας την υπόθεση.
Η αίθουσα των δημοτικών συνεδριάσεων πρέπει να πλημμυρίζει από ενεργούς πολίτες που αγωνιούν και αγωνίζονται για τα λαϊκά προβλήματα, για το παρόν και το μέλλον της όμορφης πόλης μας.

»»»»»»»»»»»»»

Ολόκληρη την ανακοίνωση θα τη βρείτε στο drasy-norasy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: