7.12.09

Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών!

Ήταν μιά φράση που ακούστηκε προχτές στο τέλος της ημερίδας της "Επιτροπής Πολιτών της Φιλιππιάδας", υπό την αιγίδα του ΤΕΕ/ΤΗ και του Δήμου, με εισηγητές λαμπρές καθηγήτριες της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και την συμπολίτισσά μας Αρχιτέκτονα Μηχανικό κα Δήμητρα Ρογκότη.

Το πρόβλημα εκεί είναι το τερατώδες για μικρή πόλη ύψος των πολυκατοικιών, κάπου 23 μέτρα!!!, επταώροφα δηλαδή κτήρια!!!, για το οποίο, με κάποιον περίεργο τρόπο στα όρια της νομιμότητας, κατάφεραν κάποιοι να βγάλουν άδειες τα τελευταία χρόνια και να χτίσουν τα ανάλογα μεγαθήρια.
Το νόμιμο ύψος κτηρίων στη Φιλιππιάδα είναι 13.50 μέτρα, τριώροφα κτήρια, που "τρώγονται", αδερφέ!
Ξεσηκώθηκαν κάποιοι, πολλοί, Φιλιππιαδιώτες και φαίνεται πως κατάφεραν να φρενάρουν με τις ενέργειές τους και τις εκδηλώσεις τους την αχαλίνωτη κερδοσκοπία.

Αν ενδιαφέρεστε για τις πλήρεις εισηγήσεις στην ημερίδα και για την όλη εξέλιξη της δράσης της "Επιτροπής Πολιτών", θα τις βρείτε ...πατώντας εδώ ή πληκτρολογώντας: http://filoiko.blogspot.com/

Όταν δεν αδρανούν οι πολίτες, κάτι γίνεται!

1 σχόλιο:

...Ατακαδόρ είπε...

Πέρασα από το μπλογκ τους και είναι πράγματι ενδιαφέρουσα η ιστορία της δράσης τους γιαυτό το, όχι πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά πάντοτε κατακριτέο, φαινόμενο.

Μπράβο τους που κάτι κατάφεραν.