28.12.09

Η γυναίκα του Καίσαρα...

Ο συμπολίτης μας κ. Στέργιος Ναστόπουλος έκανε σήμερα ένα σχόλιο στο "ποστ" μας για την ίδρυση της ΑΜΚΕ "ΟΑΣΗ". Τον ευχαριστούμε για το θετικό πνεύμα του.
Επειδή όμως είναι αρκετά παλιότερη η δημοσίευσή μας, αναδημοσιεύουμε το σχόλιο, ώστε να μην χρειαστεί να ψάχνετε. Οι «υπογραμμίσεις» είναι δικές μας. Περιμένουμε όμως τα δικά σας σχόλια.

««««««««««««««««
Δεν νομίζω οτι οι σκοποί της κίνησης πρέπει να είναι ΚΑΙ η εκμεταλλευση της ΟΑΣΗΣ.
Τον χώρο σαν Γιαννιώτες τον πονάμε, τον αγαπάμε, έχουμε αναμνήσεις, τον θέλουμε όπως παλιά.
Το έγκλημα της γκαραζοποίησης της Πλατείας δυστυχώς είχε και τις παράπλευρες απώλειες, την περιθωριοποίηση της ΟΑΣΗΣ.
"Ο τρώσας και ιάσεται". Ν' αναλάβει πρωτοβουλίες ο Δήμος. Γιατί πιστεύω και μέσα σ' αυτόν υπάρχουν και άτομα που αγαπούν τα Γιάννενα και την ΟΑΣΗ. Και ας προτείνουν λύσεις αναβάθμισης του όλου χώρου. Σαν σύνολο πάντα.
Δεν χάθηκαν όλα για την Πλατεία μας, η οποία και Ιστορική είναι (βλ. Φωτ. από την είσοδο του Ελλην. Στρατού κατά την Απελευθέρωση, ή από ιστορικές πολιτικές συγκεντρώσεις) και μέρος της ζωής των πολιτών της (βλ. τις αξέχαστες παλιές συναυλίες της Φιλαρμονικής) και την περαντζάδα, "νυφοπάζαρο", που συνοδεύονταν από μια βανίλια ή ένα ούζο στην ΟΑΣΗ τις Κυριακές της σκόλης, αυτή ήταν η μόνη μας διασκέδαση τότε, μαζί μ' ένα σινεμά των 5 δρχ. εισιτήριο.
Η επιδίωξη εκμετάλλευσης μπορεί να διαβάλει εύκολα την όποια κίνηση υπέρ της ΟΑΣΗΣ. Οπου υπάρχει οικονομικό συμφέρον υπάρχει και υποψία, ακόμα κι αν είναι υπεράνω. Και δυστυχώς τα οικονομικά συμφέροντα κατέστρεψαν την ΟΑΣΗ και το ΞΕΝΙΑ μας.
"Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται οτι είναι τίμια".
»»»»»»»»»»»»»»»»
Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: