20.12.09

«Νενικήκαμεν!!»... Κάτι γίνεται... Αλλού όμως...

Μιά φίλη έβαλε ως σχόλιο στην προηγούμενη "ανάρτησή" μας, ένα άρθρο που «ψάρεψε» στο μπλογκ:
Katerinaanteportas.blogspot.com
Παραθέτουμε τα κομμάτια που θεωρήσαμε πιο ενδιαφέροντα. Αν θέλετε να τό δείτε ολόκληρο ανοίξτε το σχόλιο.
« « « « « « 
Νενικήκαμεν!!
Στις σημερινές ειδήσεις διαβάζω
Σήμερα Σάββατο {12-12-09}, στις 18:00 το απόγευμα ανοίγει τις πόρτες του, για τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, το πάρκο Ριζάρη. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζει ότι με τη γενναία χορηγία του Ιδρύματος Πατέρα αλλά και των ανθρώπων του Δήμου Αθηναίων, δόθηκε στους πολίτες ένα πάρκο που μαζί με τον υπό διαμόρφωση χώρο πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο, και αυτόν του λυκείου του Αριστοτέλη, αποτελούν μια τριλογία πολιτιστικού και περιβαλλοντολογικού περιπάτου.
. . . . . . . . . . . . . .
Επιτέλους, περισσότερο πράσινο στο γκρί των πόλεων, μετά μάλιστα τη δοκιμασία της φωτιάς που αφάνισε την χαρίεσσα Αττική..
Ήταν από τα πρώτα θέματα κινητοποίησης στον χώρο των blog!! Πλαισιώθηκα αμέσως από όλους τους bloggers της εποχής, ξεκινήσαμε από την τότε Δήμαρχο και φτάσαμε μέχρι τον επίτροπο E.E κ.Δήμα, αλλά και τον Πρωθυπουργό κ.Καραμανλή και τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Σουφλιά!
. . . . . . . . . . . . . .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: "Στο πάρκο της Ριζαρείου φυτεύτηκαν 10.000 τ.μ. πρασίνου με 98 δέντρα, 406 θάμνους και 9.000 τ.μ. χλοοτάπητα, τοποθετήθηκαν τρία πανέμορφα γλυπτά ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, («Μαζικοποίηση» - γλύπτη Γ. Λάμπρου, «Πλαστικό όραμα» - γλύπτη Γ. Καλακαλά και «Σύνθεση» - γλύπτη Χ. Καπράλου), διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου σε 3.000 τ.μ. και φωταγωγήθηκε το σύνολο του πάρκου με 130 φωτιστικά".
» » » » » »

Σ.Σ.
Για να γράφει «ξεκινήσαμε από την τότε Δήμαρχο», προφανώς εννοεί την κ. Μπακογιάννη. Δηλαδή πριν τέσσερα και πλέον χρόνια... Αυτό θα πει αγώνας!

2 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία στον δικό σας αγώνα.
Η μεγάλη μου κόρη σπούδασε στα Γιάννενα, που τα λατρεύω και έχω λόγο λοιπόν να υποστηρίξω και εγώ το αίτημά σας.

-Σας ευχαριστώ για την ανάρτηση!

Katerina ante portas είπε...

Α, για την ακρίβεια ξεκίνησε με ένα ποστ στις 20 -11-05 η κίνηση μέσα από τα blog, προβλήθηκε και πλαισιώθηκε από τα πιο γνωστά και αθόρυβα και από επώνυμα (πχ Ν.Δήμου, Γ.Πίττας).
Πρώτη νίκη ήταν,όταν ανέλαβε πρόεδρος του ιδρύματος Γουλανδρή η Αρβελέρ και δέχτηκε χώρο στο Μετς για την προσωρινή εγκατάσταστη του Μουσείου. Αλλά η πολυπλόκαμη γραφειοκρατία,δυστυχώς,για το πανάκριβο αυτό φιλέτο γής, έληξε μετά τις τελευταίες φωτιές..

Μην εγκαταλείψετε όμως, τον αγώνα, γίνεται ευφάνταστατοι και πολεμείστε με τα ίδια τους τα λόγια και τις διακηρύξεις!