26.1.10

Γενέθλια!
Κλείσαμε τον 1° χρόνο μας...
Καιρός να βγάλουμε ...δοντάκια!

Πέρσυ στις 26/1 κάναμε την πρώτη συνάντησή μας για την "ΟΑΣΗ". Και «υπογράφτηκε» η ...ληξιαρχική πράξη γέννησης της κίνησής μας.
Κάναμε κι άλλες συναντήσεις, κάναμε κάποιον στοιχειώδη καθαρισμό-ευπρεπισμό του χώρου της, κάναμε κάποιες εκδηλώσεις. Με μεγάλη επιτυχία.
Φυτέψαμε μερικά λουλούδια, βάλαμε λίγα καθίσματα, δυό τραπεζάκια, ένα παγκάκι. Αποκούμπι δροσιάς, ξεκούρασης για κάποιους το καλοκαίρι.
Μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό, αυτοκόλλητα, μαζέψαμε υπογραφές υποστηρικτών της ιδέας-πρότασης να μην εκχωρηθεί -πάλι...- η "ΟΑΣΗ" σε κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, από τη φύση τους αδηφάγα, ληστρικά... αλλά να μείνει το κτήριο και ο γύρω χώρος σε δημόσια ελεύθερη χρήση, αφού βέβαια αποκατασταθεί.
Οργανώσαμε και μιά Δημόσια Συζήτηση με εισηγητές καταξιωμένους αρχιτέκτονες πολεοδόμους-χωροτάκτες από την οποία, μεταξύ άλλων, θεμελιώθηκε η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης της Πλατείας ώστε να (ξανα)γίνει χώρος ελεύθερης κίνησης και αναψυχής των πολιτών από κυκλοφοριακός κόμβος που είναι τώρα.
Πιέσαμε τον Δήμο με όποιο νόμιμο-έντιμο τρόπο μπορούσαμε. Και, έστω αυτό, έστω μόνον τον 2ο χρόνο μετά την εγκατάλειψη του κτηρίου και του χώρου, τόν έβαλε κάπως στο σύστημα καθαριότητας, ξήλωσε μερικές παράνομες προσθήκες.
Ψιλοπράμματα βέβαια...
Που απέχουν πολύ από τους στόχους μας αλλά ας τό δούμε έστω ως μιά κάποια αρχή.

Γίναμε λοιπόν ενός έτους μωράκι...
Καιρός ν' αρχίσουμε να βγάζουμε δοντάκια.
Σε συνέντευξή του, προ καιρού σε τοπική εφημερίδα, ο αντιδήμαρχος κ. Ριστάνης είπε απερίφραστα ότι για να αποκατασταθεί η "ΟΑΣΗ" απαιτούνται κάπου 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρά!!!
Άσχετα πόσο ακριβές είναι αυτό ως ποσόν και άσχετα με την όποια σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετούσε μια τέτοια δήλωση από τόσο επίσημα χείλη, ένα μεγάλο ερώτημα πλανιέται:
Ποιοί και γιατί επέτρεψαν στους διαδοχικούς ιδιώτες-εκμεταλλευτές να προκαλέσουν στην "ΟΑΣΗ" τόσο μεγάλη ζημιά;;;
Θα έχουμε την απάντησή σας κάποτε κε Δήμαρχε;;;


Το άλλο -«παράπλευρο», μεγάλο όμως κι αυτό!- ερώτημα:
Από όταν άρχισε να εκχωρείται διαδοχικά το καλλίτερο μπαλκόνι της πόλης σε επιχειρηματίες και μέχρι σήμερα, έχει εισπράξει ο Δήμος τόσα χρήματα από ενοίκια που να καλύπτουν έστω τις ζημιές;;;
Είχε κάποιο "διάφορο" από αυτά;;;
Ήταν, έστω καθαρά οικονομίστικα, επωφελής, έστω μόνον για το ταμείο του Δήμου, η εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα;;;

Ας τό συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας το «ερώτημα» αυτό...
Κουβέντα να γίνεται...
Κι ας ενημερώσουμε και τον Δήμαρχο, μπας και αναφωνήσει το «γηράσκω αεί διδασκόμενος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: