23.6.09

Καθυστερημένη "έκπληξη" καλοδεχούμενη όμως...

Καθυστερημένη κατά μερικους μήνες ήταν η ανακοίνωση του Δημάρχου χτες, ότι οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την μελέτη που κάνει για τη «ΟΑΣΗ» είναι να γίνει παραδοσιακό καφενείο και χώρος όπου να μετεγκατασταθεί η Δημοτική Πινακοθήκη.
Χαρακτηρίστηκε και "έκπληξη"...προαναγγελθείσα από τον Αντιδήμαρχο κ. Ριστάνη προ ...3μήνου. Και κατά κάποιο τρόπο ήταν αφού -έστω κι αν "την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιήσας"...- ο κ. Γκόντας εγκατάλειψε την ιδέα να {ξανα}παραδοθεί ο χώρος, το καλλίτερο μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης, σε κάποιον «επενδυτή»-φεσωτή...

Καλοδεχούμενη καταρχή όμως.
Εμείς θα το συζητήσουμε αναλυτικά και θα οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας
την ΠΕΜΠΤΗ στις 7.30, στην τακτική μας συνάντηση, στην οποία θα πρέπει να βρούμε το χρόνο να συμμετάσχουμε όλες και όλοι.
Παραθέτουμε εδώ τμήματα από τα δημοσιεύματα σε τοπικά «σάϊτ» και ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων, μέχρι στιγμής {23-6, 10 π.μ.}. Ολόκληρα τα δημοσιεύματα θα τα βρείτε από τα «λίνκς» στη διπλανή στήλη.

Epirus gate
Από μια εντυπωσιακή στροφή 180ο μοιρών του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, θα μείνει στην ιστορία το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Νίκος Γκόντας, υπό την πίεση της κίνησης των 67, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και των διεργασιών στον χώρο στης κεντροαριστεράς, πρότεινε την δημιουργία πινακοθήκης στον χώρο της ΟΑΣΗΣ!!!
«Δώσαμε την κατεύθυνση στις Τεχνικές Υπηρεσίες να μετατραπεί η ΌΑΣΗ σε χώρο που θα φιλοξενήσει την Πινακοθήκη, αφού πρώτα γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου στην αρχική του μορφή. Η αξιοποίηση της ΌΑΣΗΣ ήταν μία δέσμευσή μας ότι θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τώρα έρχεται η στιγμή υλοποίησης της. Ήδη από το τέλος του 2008 δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις στις Τεχνικές Υπηρεσίες για τη μεταφορά της Πινακοθήκης σε συνδυασμό με τη λειτουργία παραδοσιακού καφενείου. Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη αξιοποίησης της ΌΑΣΗΣ κι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, το όλο θέμα θα παραπεμφθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Τ.Α.Ι. για την οριστικοποίηση» σημείωσε ο κ. Γκόντας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Η υπαναχώρηση της δημοτικής αρχής, φανερώνει τον πανικό που επικρατεί στο «ιερατείο» Γκόντα από τα τελευταία γεγονότα.
.................

Epirus news portal
Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση της Δημ. Αρχής για την ΟΑΣΗ.
Epirus post
Η μελέτη για την αξιοποίηση της Όασης, ακόμη δεν ολοκληρώθηκε, όμως τις βασικές της κατευθύνσεις έκανε γνωστές ο Δήμαρχος Νίκος Γκόντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως λοιπόν είχε γράψει το Epiruspost.gr στην Όαση θα συνδυαστεί η συνύπαρξη της Δημοτικής Πινακοθήκης και ενός λαϊκού καφενείου!
Η μελέτη για την αξιοποίηση, η οποία έχει ανατεθεί από την Δημοτική Αρχή, ακόμη δεν ολοκληρώθηκε κι αυτό σύμφωνα με τον Δήμαρχο οφείλεται στην καθυστέρηση υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
.................
Οι λεπτομέρειες πάντως της πρωτότυπης αυτής συνύπαρξης θα ανακοινωθούν προσεχώς κι αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη.

Epirus voice
Πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου, στέγαση σε αυτό της Δημοτικής Πινακοθήκης, με παράλληλη λειτουργία παραδοσιακού καφενείου. Αυτή είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση της ΟΑΣΗΣ, όπως την παρουσίασε ο Δήμαρχος Νίκος Γκόντας κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.
Μετά από τις περιπέτειες και την ... κακομεταχείριση που είχε το κεντρικότερο σημείο της πόλης, μια πρόταση που διατηρεί το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου, ήταν φυσικό να γίνει αποδεκτή με ικανοποίηση και από την αντιπολίτευση και από τους πολίτες. Μάλιστα σε ένα συναινετικό κλίμα συμπολίτευση και αντιπολίτευση συμφώνησαν να συνεργασθούν για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη μελέτη που εκπονείται.
.................

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΑΣΗΣ
Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής για το μέλλον της ΟΑΣΗΣ, ένα θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό την τοπική κοινωνία και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αν και η μελέτη για την αξιοποίηση της ΟΑΣΗΣ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά αντιθέτως έχει καθυστερήσει αρκετά, ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας «άνοιξε τα χαρτιά» της δημοτικής αρχής, ικανοποιώντας μάλλον τις επιθυμίες μεγάλου αριθμού πολιτών. 
Η ΟΑΣΗ πρόκειται να συνδυάζει τη λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και παραδοσιακού καφενείου, σύμφωνα με τη μελέτη που βρίσκεται στην τελική της φάση, και όπως φαίνεται το πάθημα έγινε μάθημα και αποφεύχθηκε η εκμίσθωση του οικήματος σε ιδιώτη.
.................
Από την πλευρά της παράταξης «Συνεργασία για την Αλλαγή» ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μασσαλάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σχέδια της δημοτικής αρχής, αν και εξέφρασε και επιφυλάξεις για το αν το συγκεκριμένο κτίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πινακοθήκη. 
Ο κ. Γκόντας τόνισε πως υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο ζήτησε την συνεργασία όλων για να ξεπεραστούν.
.................

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Επιλογή-έκπληξη από τη δημοτική αρχή
Στο τελικό στάδιο η μελέτη που προβλέπει και αποκατάσταση του κτιρίου.
Ικανοποίηση στην αντιπολίτευση, αλλά και επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα
Μια είδηση που ελάχιστοι περίμεναν επεφύλασσε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αφορά την αξιοποίηση της «Όασης», αφού η χρήση που επιλέχθηκε, πινακοθήκη και καφενείο, δεν έχει καμιά σχέση με όσα ακούγονταν για μίσθωση και λειτουργία ταχυφαγείου ή άλλη πέρα από όσες λειτούργησαν στο παρελθόν. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει και όσους ζητούν να αλλάξει ρότα ο δήμος και να μην μισθώσει και πάλι το χώρο σε επιχειρηματίες που δεν φάνηκαν συνεπείς σε όσα συμφωνήθηκαν και οφείλουν μισθώματα, όπως ο τελευταίος.
.................
Το ζητούμενο είναι αν η μελέτη που ολοκληρώνεται θα δώσει λύσεις στη συστέγαση πινακοθήκης και καφενείου, δεδομένου ότι οι προδιαγραφές του κτιρίου δεν ήταν τέτοιες. Ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι ίσως υπάρξουν δυσκολίες και κάλεσε όλους να συμβάλλουν με προτάσεις για την υλοποίηση του στόχου που έχει τεθεί.
.................
Σύντομα θα ολοκληρωθεί η μελέτη( η καθυστέρηση οφείλεται όπως υποστήριξε στον φόρτο εργασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών λόγω προετοιμασίας έργων του ΕΣΠΑ) αξιοποίησης της ΌΑΣΗΣ που βρίσκεται τώρα σε τελικό στάδιο, το όλο θέμα θα παραπεμφθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Τ.Α.Ι. για την οριστικοποίηση, σημείωσε κ. Γκόντας.
.................
Και ο Δημήτρης Θεμελής σημείωσε ότι χαροποιεί την παράταξη του η επιλογή, μετά από τα λάθη του παρελθόντος, ενώ ο Αλέκος Φαρμάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τις οφειλές του τελευταίου μισθωτή με τον δήμαρχο να απαντά ότι οι περίπου 200.000 ευρώ διεκδικούνται δικαστικά και θα εισπραχθούν με κάθε πρόσφορο μέσο.